Okulumuzun Tarihçesi

Tarihçemiz

25.02.2016 1406

: Okulumuz , 1947-1948 eğitim - öğretim yılında,  bir derslik,lojman için  iki oda , büyük bir işlikten oluşan bir bina ile faaliyete başlamıştır.Beş sınıf birleştirilmiş olarak bir öğretmen tarafından eğitim- öğretim faaliyeti yapılmıştır.

Musaağa köyünün o tarihte mahallesi olan Yeşildere köyü, Uluköy, Alan ve mahallelerinin öğrencileri 1965’li yıllara kadar bu okulda eğitim-öğretimlerini tamamlamışlardır.

1975’li yıllarda işlik dersliğe dönüştürülerek 1985’e kadar iki öğretmen ile birleştirilmiş sınıf olarak  eğitim-öğretim yapılmıştır.

1985 yılında, okulun çok yıpranmış olmasından dolayı alınan kararla okul temelden tamamen yıkılıp, yerine bugünkü iki derslik, bir müdür odası ve iki katlı lojman , okul tuvalet ve deposu ile 1986 yılında tamamlanmış, faaliyete başlamıştır.

İnşaat tamamlanana kadar eğitim- öğretim köy camii’nin altındaki odalarda faaliyete devam etmiştir.

1995 yılında iki öğretmen ataması daha yapılması ile sabahcı-öğleci olarak 2-3.sınıflar birleşik ,diğer sınıflar müstakil olarak  dört öğretmen ile eğitim-öğretim yapılmıştır.

1999 yılında normal öğretime geçmek için iki sınıf köy imam lojmanının birinci katındaki iki odaya taşınmış, 2003 -2004 öğretim yılı başında okul lojmanlarının boşaltılması ile bu iki sınıf  valilik oluru ile okul lojmanına taşınmıştır.

2004-2005 öğretim yılı başında lojmanın diğer odalarına derslik ve ana sınıfı Olarak Eğitim-Öğretim yapılmıştır.

2009-2010 öğretim yılı öğrenci sayımızın azalması nedeniyle II.dönem 2-3. Sınıflar birleşik diğer sınıflar müstakil olarak dört öğretmen ve bir anasınıfı ile eğitim-öğretim yapılmıştır

2010-2011 öğretim yılı 1-2 müstakil, 2-3 sınflar ile 4-5 sınıflar birleşik ve bir anasınıfı ile eğitim-öğretim yapılmıştır

2012-2013 eğitim-öğretim yılında, 6287 sayılı kanun kapsamında okulumuz ilkokula dönüştürülerek, 1 ve 3. Sınıf müstakil, öğrenci sayıları dikkate alınarak 2-4. Sınıflar birleşik ve bir ana sınıfı ile okulumuz faaliyetine devam etmektedir.

2013-2014 eğitim öğretim yılında 1 ve 2. Sınıf sınıflar ile 3-4 Sınıflar birleşik ve bir ana sınıfı ile okulumuz faaliyetine devam etmektedir.

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında okulumuz mustakil sınıflı ilkokul olarak eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Ayrıca Bir Ana Sınıfımız mevcuttur.